Ann


Ik ben afgestudeerd als dog assisted coach bij Pets4Care. Ondertussen ben ik ook samen met Luca afgestudeerd als therapiehond en begeleider bij TILT vzw. Wij gaan regelmatig op bezoek bij kinderen met autisme, gedrags- of emotionele problemen en woonzorgcentra.


Vroeger wou ik altijd iets studeren in de richting van mensen: criminologie of maatschappelijk werk. Het is toen alleen een beetje anders uitgedraaid. Nu, enkele jaren later, begon het toch weer te kriebelen om iets in de hulpverlening te gaan doen. Ik ben gek op dieren. Met een opleiding tot Dog Assisted Coach vond ik de perfecte combinatie.


Mijn ‘grote’ droom is om ooit een B&B te openen die als rustplek dient in deze veel te drukke en stressvolle maatschappij. En dit in combinatie met honden, zodat mensen er mee kunnen spelen, knuffelen en wandelen. Een plek waar je even kan bijkomen van de dagelijkse drukte. 


Om dit ooit waar te kunnen maken, moet ik eerst kleiner beginnen. Ik ben van alles beginnen op te zoeken over therapiehonden, want dat was het eerste dat in me op kwam. Maar wat ben ik met een therapiehond als ik hem niet kan inzetten? Na een beetje zoeken kwam ik op de site van Pets4care en had ik de perfecte opleiding gevonden. Zelf mensen kunnen helpen en dit in samenwerking met mijn hond; ideaal!

 

Luca

 

Ik ben een Golden Doodle geboren in 2017. Ondertussen ben ik afgestudeerd als therapiehond bij TILT vzw samen met Ann.

Ik leer nog elke dag bij maar volgens mijn baasje doe ik het super. Met kinderen spelen en knuffelen vind ik fantastisch, van volwassenen heb ik ook geen schrik.


Ik ben een enthousiaste en eigenwijze doodle. Dat maakt samenwerken met mij soms een uitdaging. Maar daar leer je wel het meeste uit!


Ik ben een Golden Doodle; een mix van een Golden Retriever en een Poedel.

Met als grote voordeel dat ik bijna geen haren verlies, dus je krijgt ook geen allergische reactie!

Zara


Hallo, ik ben een Cockapoo geboren in 2018. Ik ben pas op mijn 10 maanden bij Ann komen wonen. Hierdoor ben ik iets later aan mijn opleiding begonnen. Maar ik ben super leergierig dus dat komt wel goed.


Ik wordt vooral ingezet worden als co-coach tijdens de sessie's die Ann begeleidt.


Ann omschrijft me als een stiekeme deugniet, zachtaardig, een beetje terug houdend en leergierig. Ook ben ik super gefocust en heb veel aandacht voor je. Door mijn enthousiasme ben ik wel heel beweegelijk.

Fleur


Hallo, ik ben een Cockapoo geboren in 2019. Onverwachts ben ik op mijn 2,5 bij Ann beland. Ik werk graag en ben verzot op mijn bal.


Ik wordt vooral ingezet als co-coach tijdens de sessie's die Ann begeleidt. En af en toe ga ik ook mee naar woonzorgcentra.


Ann omschrijft me als een hondje dat graag wil werken. Ik ben een doener en zit niet graag langs stil. Als ik je goed ken, kom ik ook graag knuffelen.